Afbeelding

Twents rundvlees: Blonde d'Aquintaine

Raszuiver rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk of van een mooie entrecôte. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om die kwaliteit van hun rundvlees.

Smaak en kwaliteit

Dan moet u denken aan runderen van de Blonde d'Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d'Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering.

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de groep Twentse boeren lopen het grootste deel van het jaar in de weilanden rondom de boerderij, maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Koeien in de wei

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maïsmeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groot welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees.

Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een laag vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Kogelbiefstuk of zijlende

Een echte aanrader

Kogelbiefstuk of zijlende kunt u als biefstukjes bereiden of aan één stuk zoals rosbief.
Heerlijk mals.

Livar varkensvlees

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op de abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijden van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je!

Het Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. De Livar varkens doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Van begin tot varken

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat enkele Limburgse varkensboeren de koppen bij elkaar staken. Ze hielden varkens zoals elke varkenshouder, maar waren niet tevreden over hun werk en leven. Het motto van deze varkensboeren was hoe magerder het vlees, hoe hoger de opbrengst. Ze wilden graag leveren aan restaurants, maar van elke chef kregen ze te horen: kom maar terug als je echt iets te bieden hebt, wij willen smaak. Enkele chefs zeiden dat ze maar eens in Spanje moesten gaan kijken. En zo kwam het dat de varkenshouders in het vliegtuig stapten naar Spanje. Bij terugkomst in Limburg werd besloten dat alles op z'n kop zou gaan. Uiteindelijk werd het ideale varken gevonden in de kruising tussen het rode Engelse Duroc varken en het Zweedse Landras welke op zijn beurt wordt gekruist met het Nederlandse Landvarken, omdat die zo'n goede moeder is.

In Abdij van Lilbosch werd de ideale huisvesting gevonden. Rond de abdij liggen zo'n honderd hectares grond waarop granen en suikerbieten worden geteeld. Binnen de muren van de abdij waren de oude varkensstallen ideaal voor het doel. Hier kunnen de beesten zelf kiezen of ze binnen in het warme stro willen liggen of zicht buiten in de modder willen wentelen. Het kwam tot een intensieve samenwerking, dermate intensief zelfs dat de abdij in 2007 aandeelhouder van Livar zou worden, met vader abt in de raad van bestuur.

Met het succes van Livar varkensvlees werd de huisvesting in het klooster te klein. Er werd toen gezocht naar andere boerderijen waar de kloostersituatie nauwkeurig kon worden nagebootst. De keuze viel op zorgboerderij De Meysebergh in het buitengebied van Hunsel. Er zijn op dit moment vijf boerderijen die zich op Livar richten. De eisen die Livar aan een boerderij stelt zijn zeer hoog.

  • De stallen moeten voorzien zijn van een comfortabele laag vers stro
  • Dag en nacht mogelijkheid om naar buiten te gaan
  • Vers stromend water en voldoende voer
  • Maximaal 900 varkens in groepen van maximaal 30 stuks.
  • Geen antibiotica

Wellicht het zwaarste criterium waar een kandidaat boerderij aan moet voldoen, en dat is vele malen sterker dan welk bio label dan ook: de kandidaat wordt onderworpen aan een streng onderzoek door vader abt. Hij kijkt daarbij vooral naar de mensen, want het zijn de mensen die het moeten doen.

Dat de Livar varkens gelukkig zijn is duidelijk te zien. Ze rollen door het stro en in het zand, hun krulstaarten kwispelen in het rond. Van stress of angst is absoluut geen sprake.

Lees meer op www.livar.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Boerderijkip

De boerderijkip is een Hollandse scharrelkip die in een overdekte ruimte vrijuit kan scharrelen, de ruimte is omgeven door veel daglicht en frisse licht omdat de wanden van een speciaal ademend en doorzichtig materiaal gemaakt zijn. Hierdoor behoudt de kip ook haar natuurlijke dag- en nachtritme. Onnodige medicijnen worden niet toegediend wat resulteert in een vitale, sterke, gezonde en zeer smakelijke kip.

Voor meer informatie zie www.boerderij-kip.nl.

Kwaliteitsgarantie

Onze leveranciers garanderen hoenders te leveren die met grootst mogelijke zorg voor milieu en diervriendelijkheid tot stand worden gebracht.
Door deze diervriendelijke behandeling proeft u de smaak van weleer.

Afbeelding

Lamsvlees

Uiteraard leveren wij uitsluitend vers Hollands lamsvlees. Wij snijden de dieren zelf uit en kunnen u een totaalpakket aan lamsvlees bieden.

Een greep uit ons lamsvleesassortiment.

  • Lamsbout (plakken)
  • Lamsbout (eventueel gezouten als onze nootham)
  • Lamskotelet
  • Lamsrack
  • Lamsshoarma
  • Lamsrollade
  • Merguezworstje
  • Diverse lamsschijven

Tevens leveren wij diverse lamspecialiteiten. Vraag hiernaar in onze winkel, wij vertellen u hier graag meer over.

Al ons lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar.

Wild

Op bestelling verkrijgbaar.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.